Norrmalm min stadsdel Del 4 (4)

På Vrangelsgatan var även min far fastighetsskötare och han var väldigt noga med grusgången, det var alltid välkrattat. Man blir nostalgisk när man sitter och skriver om sin uppväxt och man vill gärna baka tiden till typ 1970-talet.
Hur mitt intresse om gamla Borås kom fram, jag har varit intresserad av det gamla men det var först när jag bodde i Rydboholm som intresset växte mer och mera. Det var just dessa gamla industribyggnaderna och kvarnen i Rydboholm som mitt intresse väcktes mer och mer. Att jag startade Facebookgruppen var egentligen för att jag ville lära mig mera om gamla Borås och blev väldigt förvånad att gruppen blev så stor som den är. Det blev till och med ett reportage i Borås Tidning och sedan blev jag tillfrågad om jag ville blogga om det gamla. Först var jag väldigt skeptisk till att skriva en blogg men jag tänkte att jag ger det en chans och det har sedan dess har det blivit lite över 1500 inlägg. Man lär sig väldigt mycket av att leta reda på fakta och det är jättekul och bloggen blev uppskattad också.



Detta var vår utsikt från köket ner mot Sagavallen och här spelade man mycket fotboll. Det var här som fotbollslaget Palmia tränade och även spelade match tror jag. I dag så är den gamla byggnaden som var omklädningsrum är riven och man har byggt en förskola på denna plats. Måste säga att det var en riktigt bra barndom som man hade på denna gata. Det är synd att mitt intresse för det gamla inte började tidigare för då kanske man hade kunnat dokumenterat mera av det byggnader som är borta i dag. Så du som läser detta har du rivningsbilder på gamla byggnader och även andra gamla bilder i Borås så är du välkommen att maila mig.

PDF-fil